Motor & Gas i Norr AB


MGN AB (Motor&Gas i Norr AB) är ett företag som specialiserat sig på alternativ bränslekonvertering av motorfordon.


Service och reparation av biogasbilar

Vi har över 20 års erfarenhet av efterkonverteringar, service och reparationer biogasbilar.


Vi lagerhåller även ett stort utbud av reservdelar för din biogasbil.

Kontakta oss - info@mgn.se


Efterkonvertering

MGN erbjuder högkvalitativa CNG metan gas och LPG propan / butan gas efterkonverteringssystem för bensindrivna fordon. Produkterna uppfyller alla de regler och krav som ställs av svenska myndigheter och det klimat vi har i Sverige (komponenterna uppfyller -40 C krav). 


MGN är ett av de kvarvarande företag i Sverige som har längst erfarenhet av efterkonvertering och homologering av fordon.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/skriftlig-fraga/konvertering-av-fordon-till-alternativbranslen_gr11940/


Vi konverterade vår första bi fuel Skoda Octavia 1,6 samt dual fuel Scania P93 redan 2003. 


På Stadspartner i Linköping konverterades ca 110 stycken Skoda Octavia 1,6 till biogas drift fram till 2010.


Några exempel på ovanliga efterkonverterade biogasdrivna fordon som MGN utfört är fyrhjulingen Suzuki 500 2004, dual fuel traktor New Holland 2003, dual fuel lastbilen Scania P93 2004, Scania P94 2006, veteranbilar (ex biogas bi fuel Volvo PV 544).


Samarbeten


Svenskt Gastekniskt Center har under perioden 2002 - 2005 bistått MGN AB och partners i arbete kring efterkonverterings homologering och harmonisering av regelverk R110 och R115 i Sverige.

Microsoft PowerPoint - Pr610303.ppt (sgc.se)


Vår långa relation med komponenttillverkaren Tartarini Auto försäkrar att våra produkter är anpassade för svenska kunder och förhållanden. Sortimentet sträcker sig från enkla vakuum/mekaniska till elektroniskt styrda sekventionella system.


Målsättningen för MGN är att erbjuda hög kvalitet och kostnadseffektiva lösningar till fordonsägaren, med speciell hänsyn till dagens miljömedvetenhet.

 MGN kan även hjälpa till med konsultation om de produkter och möjligheter som finns inom detta område.


MGN samarbetar även med gasbilsverkstaden Sustainabil i Ockelbo - Tillsammans försöker vi hjälpa dig som konsument att hitta en kostnadseffektiv lösning i din närhet.


Ingen fråga är för stor eller liten för oss - välkomna!


Kontakta oss - info@mgn.seSidan uppdaterad 2021-02-02 Klicka på respektive bild nedan för större format